Blodklubben gleder seg til

Her vil vi dra frem kommende filmer vi er ekstra nysgjerrige på, og som vi tillater oss å ha visse forventninger til. Vi forsøker å følge litt med på hva som rører seg rundt omkring, og dersom det er noen filmer som gir oss ekstra pirring, så skal vi dele det med dere her på denne siden.

 
the lodge.jpg

The Lodge

Italiensk premiere 22. august 2019

The Lodge er den nye filmen til Severian Fiala og Veronika Franz, duoen som ga oss den knallbra Goodnight Mommy (Ich Seh Ich Seh). Og mye tyder på at denne filmen beveger seg i samme landskap.

En stemor skal tilbringe noen dager alene på en isolert hytte med sin ektemanns to barn. Stemoren og barna har imidlertid et anspent forhold. Et uvær gjør at de blir fanget på hytta, og snart begynner mystiske og skumle ting å skje.

Fiala og Franz har tidligere vist at de kan sitt håndverk, og traileren ser veldig bra ut. Vi tror dette kan bli både skummelt, spennende og forvirrende. Grunn til å glede seg, med andre ord!


3 from hell.jpg

3 From Hell

Amerikansk premiere 31. oktober 2019

Rob Zombie er en fyr vi digger. En heavy metal kar som ved siden av musikkarieren har lagd en rekke herlige, upretensiøse horrorfilmer. 

Hans antatt beste er kultfilmen Devils Reject (2005), og nå er det selvsagt duket for en aldri så liten oppfølger. Three From Hell heter den, og i følge Imdb ser det ut til at vi nok en gang skal møte den harry og drøye Firefly familen, representert med Otis, Baby og Captain Spaulding. Vi digger dette hillbilly-universet og hvem andre enn Rob Zombie kan dette best. 

Vi gleder oss!


doctor sleep.jpg

Doctor Sleep

Premiere i november 2019

Oppfølgeren til The Shining! Forventningene står selvsagt i taket. Beroligende er det at det er Mike Flanagan som står bak spakene, mannen som sist ga oss glimrende The Haunting of Hill House, og ikke minst den vellykkede Stephen King adapsjonen Geralds Game. Kan virke som en mann for jobben dette. Spørsmålet er selvsagt om han evner å fylle Stanley Kubrick sine sko, som mildt satte standarden med forgjengeren, for snart 40 år siden. Vel, skal uansett bli gøy med et gjensyn med stakkars Danny, denne gang som voksen. Mon tro om ikke minnene fra den traumatiske opplevelsen fortsatt sitter i :)

Vi gleder oss enormt! 


the furies.jpg

The Furies

Australsk premiere i november 2019

Dette virker å være filmen for de som liker det blodig. Veldig blodig. Traileren sparker nokså hardt og vi kan tydeligvis vente oss en svært grafisk reise inn i en svært brutal verden.

Åtte damer blir tatt til fange og blir ufrivillig del av et spill, hvor de må med kjempe med livet som innsats mot rabiate drapsmenn. Enkelt og greit. Regissør D´Aquino har uttalt at dette er en hommage til 70- og 80-talls skrekkfilmer som Texas Chainsaw Massacre, The Burning, Friday the 13th og Halloween. Og at filmen tar i bruk tønnevis med blod for å skape hissige effekter uten bruk av CGI (computer generated images). Virker jo lovende, mener nå vi.

Filmen er plukket ut til en rekke større festivaler og vi gleder oss til å se den når den blir tilgjengelig for oss her opp i det kalde nord:)

PS. Filmen vises for øvrig på årets Ramaskrik


gretel.jpg

Gretel & Hansel

Amerikansk premiere i januar 2020

I januar 2020 slippes Gretel & Hansel, basert på Brødrene Grimm´s historie som nok er kjent for de fleste. Regien har Oz Perkins, som har laget fine ting tidligere, særlig The Blackcoat´s Daughter. Hovedrollen inntas av Sophia Lillis (It, It Chapter Two og Sharp Objects) Vi syns traileren ser riktig så lovende ut, og krysser fingre for at filmen tør være tilstrekkelig mørk og brutal. Vi tillater oss i hvert fall å glede oss til!


the onania.jpg

The Onania Club

Ukjent premieredato

Da er snart Tom Six, mannen som ga oss de legendariske og mildt sagt kontroversielle Human Centipede-filmene, tilbake med en ny horrorfilm; The Onania Club. Og filmen virker svært så interessant, folkens!

Den omhandler en gruppe rike og sterke Hollywood-fruer som blir seksuelt opphisset av andres lidelse. En svært så intens skadefryd. Tom Six har selv uttalt at mens Human Centipede omhandlet body horror, så er The Onania Club reinspikka psykologisk horror. Samtidig som det er en beksvart og pervers komedie. Six har videre uttalt at denne filmen er den mest politisk ukorrekte skrekkfilmen noensinne. Spennende!

Tom Six har unektelig snublet i sin filmkarriere, men vi velger likevel å glede oss til hans nye prosjekt, om ikke annet virker den å ha potensialet til å gjøre inntrykk:) 


lighthouse.jpg

The Lighthouse

Amerikansk premiere i oktober 2019

I 2015 utkom The Witch, kanskje den beste horrorfilmen det året og lett på topp 10 listen over de beste det siste 10-året. En mildt sagt imponerende regi debut av Robert Eggers, og da er man jo selvsagt svært så nysgjerrig når det i 2019 ventes en ny horror film fra samme mann. 

Skal bli meget interessant å se hva han kommer med nå. Ikke mye er sagt om filmen, annet enn at de to hovedrolleinnehaverne, Willem Dafoe og Robert Pattinson, har uttalt at dette var en svært hard innspilling å gjøre. Nesten som tortur å regne, har Pattinson sagt. Og det nærmeste han hadde kommet å slå en regissør var visst under denne filminnspillingen. Åpenbart ingen enkel jobb for skuespillerne dette. Og det lover jo bra! 

Filmet i sort hvitt kan vi nok enda en gang forvente en skrekkfilm litt uten om det vanlige. Visstnok en slags fantasy horror basert på myter om hav og sjøfarere, og hvor vi møter en aldrende fyrvokter, Old, som lever tidlig på 1900-tallet. 

Vi har trua på at dette kan være en fascinerende og spennende ramme for horror. Veldig gøy med visjonære og ambisiøse regissører som tør å gå egne veier, og som i tillegg lager horror!


the turnung.jpg

The Turning

Amerikansk premiere 24. januar 2020

Dette er en visstnok en moderne versjon av Henry James sin roman The Turn of the Screw fra 1898. Manuset er skrevet av brødrene Chad og Carey Hayes som blant annet også har skrevet klassikeren The Conjuring. Ikke alt brødreparet har skrevet har blitt til gull, men de har vist ved flere anledninger at de mestrer sjangeren til det fulle.

Filmen handler om en ung kvinne som blir ansatt til å passe på et søskenpar, hvis foreldrene har gått bort. Men barnepiken skal oppdage at både barna, og det digre huset de alle bor i, skjuler noen mørke hemmeligheter.

Regien har Floria Sigismondi, som er mest kjent som musikkvideo-regissør, men som har vist sine ferdigheter i serier som The Handmaid´s Tale og American Gods. Sigismondi har visuell teft og originalitet, og vi tror hun kan klare å skape noe tøft ut av manuset til brødrene Hayes. Traileren ser i hvert fall bra ut.


antler.jpg

Antler

Amerikansk premiere i 2020

Antler er en amerikansk supernatural horror som ventes en gang i 2020.

Regi har Scott Cooper, som har laget solide filmer som Crazy Heart og Out of the Furnace. Fra en så proff kar bør vi kunne forvente en nokså proft resultat. Guillermo del Toro er blant produsentene. Det betyr kanskje at det ikke blir så skummelt, men vi aner at filmen vil ha stemning og visuell styrke. Vi merker oss også at Keri Russell har hovedrollen, kjent fra The Americans, og hun er langt i fra noen dårlig skuespillerinne.

Traileren ser nokså tøff ut. Vi trives nær alltid å tilbringe tid i amerikanske småbyer, og vi håper det vil være tilfelle også her:)