Blodklubben gleder seg til

Her vil vi dra frem kommende filmer vi er ekstra nysgjerrige på, og som vi tillater oss å ha visse forventninger til. Vi forsøker å følge litt med på hva som rører seg rundt omkring, og dersom det er noen filmer som gir oss ekstra pirring, så skal vi dele det med dere her på denne siden.

 
wounds.jpg

Wounds

Amerikansk premiere 29. mars 2019

En film vi har veldig trua på og som vi gleder oss til er den psykologiske horrorfilmen Wounds, regissert av Babak Anvaris. Anvari ga oss i 2016 den kritikerroste Under the Shadow, hans debutfilm. Under the Shadow var en av det årets store positive overraskelser, og vi har siden gledet oss til Anvaris neste prosjekt. Og i mars kommer den altså. Det blir gøy å se om han innfrir forventningene etter den meget sterke regidebuten.

Plottet høres hvert fall spennende ut: En bartender i New Orleans opplever mystiske og skumle ting etter at han besvarer en en gjenglemt telefon i baren hans.

Filmen er basert på Nathan Ballingrud’s novelle “The Visible Filth.” Vi vet dessverre ikke så mye mer om handlingen på nåværende tidspunkt, men hvis Wounds holder samme nivå som Under the Shadow så er det bare å glede seg, folkens!


the dead dont die.jpg

The Dead Don´t Die

Amerikansk premiere 14. juni 2019

Denne horrorkomedien er skrevet og regissert av ingen ringere enn Jim Jarmusch (Stranger Than Paradise, Night on Earth, Dead Man, Broken Flowers m.m.). Og bare rollebesetningen alene gir grunn til å glede seg; Bill Murray, Adam Driver, Chloë Sevigny, Steve Buscemi og Tom Waits, for å nevne noen.

En døsig amerikansk småby må plutselig hamle opp med en hær av zombier. Dette er helt klart et godt utgangspunkt for en zombiekomedie. Så får vi se om den en like treffsikker som Shaun of the Dead. Siden dette er en Jarmusch-film så aner vi en annen type humor, kanskje mer i gata til What We Do in the Shadows. Vi håper i hvert fall det:) Uansett, traileren ser nokså festlig ut, så vi velger å ha trua!it.jpg

It: Chapter Two

Amerikansk premiere 6. september

Remaken av første del av Stephen King´s klassiker It fra 1990 ankom i 2017, og den leverte varene. Vi var i hvert fall svært positivt overrasket (vår omtale av filmen finner du HER). Og i september kommer kapittel to om de stakkars barna som ramler borti en av sjangerens tøffeste klovner, Pennywise.

I kapittel to har barna blitt 27 år eldre og for lengst flyttet ut og vekk. Men Pennywise dukker selvfølgelig opp på ny, og gjengen må returnere for å ta knekken på klovnen en gang for alle.

Det er fortsatt Andy Muschietti som har regien. Og castingen er Interessant. Her møter vi blant annet James McAvoy, Bill Hader og Xavier Dolan. Vi tror dette kan bli moro!


crawl.jpg

Crawl

Amerikansk premiere 12. juli 2019

Alexandra Aja skapte seg et solid navn i 2003 med den franke sluggeren Switchblade Romance, som var en av de bedre filmene innen New French Extremity-bølgen på 2000 tallet.

Switchblade Romance skulle bane vei for en karriere i Hollywood, og som startet med at Aja fikk jobben med å lage remaken av The Hills Have Eyes (2006). Senere kom han med grøsserne Mirrors (2008) og Piranha 3D (2010), og deretter thrillerne Horns (2013) og The 9th Life of Lous Drax (2016). I tillegg til å regissere begynte han også å produsere en rekke filmer.

Når han nå kommer med filmen Crawl, ser det ut til at han er på det gode gamle horrorsporet igjen. Handler visst om ei dame som blir utsatt for en storm, og må overleve i et oversvømt hus omgitt av alligatorer. Det høres jo unektelig spennende ut, og når det er Aja bak spakene, og Sam Raimi som produsent, er det klart man også har visse forventninger:)

Dette blir bra!


the lodge.jpg

The Lodge

Italiensk premiere 22. august 2019

The Lodge er den nye filmen til Severian Fiala og Veronika Franz, duoen som ga oss den knallbra Goodnight Mommy (Ich Seh Ich Seh). Og mye tyder på at denne filmen beveger seg i samme landskap.

En stemor skal tilbringe noen dager alene på en isolert hytte med sin ektemanns to barn. Stemoren og barna har imidlertid et anspent forhold. Et uvær gjør at de blir fanget på hytta, og snart begynner mystiske og skumle ting å skje.

Fiala og Franz har tidligere vist at de kan sitt håndverk, og traileren ser veldig bra ut. Vi tror dette kan bli både skummelt, spennende og forvirrende. Grunn til å glede seg, med andre ord!


3 from hell.jpg

3 From Hell

Amerikansk premiere 31. oktober 2019

Rob Zombie er en fyr vi digger. En heavy metal kar som ved siden av musikkarieren har lagd en rekke herlige, upretensiøse horrorfilmer. 

Hans antatt beste er kultfilmen Devils Reject (2005), og nå er det selvsagt duket for en aldri så liten oppfølger. Three From Hell heter den, og i følge Imdb ser det ut til at vi nok en gang skal møte den harry og drøye Firefly familen, representert med Otis, Baby og Captain Spaulding. Vi digger dette hillbilly-universet og hvem andre enn Rob Zombie kan dette best. 

Vi gleder oss!


doctor sleep.jpg

Doctor Sleep

Premiere i november 2019

Oppfølgeren til The Shining! Forventningene står selvsagt i taket. Beroligende er det at det er Mike Flanagan som står bak spakene, mannen som sist ga oss glimrende The Haunting of Hill House, og ikke minst den vellykkede Stephen King adapsjonen Geralds Game. Kan virke som en mann for jobben dette. Spørsmålet er selvsagt om han evner å fylle Stanley Kubrick sine sko, som mildt satte standarden med forgjengeren, for snart 40 år siden. Vel, skal uansett bli gøy med et gjensyn med stakkars Danny, denne gang som voksen. Mon tro om ikke minnene fra den traumatiske opplevelsen fortsatt sitter i :)

Vi gleder oss enormt! 


the furies.jpg

The Furies

Australsk premiere i november 2019

Dette virker å være filmen for de som liker det blodig. Veldig blodig. Traileren sparker nokså hardt og vi kan tydeligvis vente oss en svært grafisk reise inn i en svært brutal verden.

Åtte damer blir tatt til fange og blir ufrivillig del av et spill, hvor de må med kjempe med livet som innsats mot rabiate drapsmenn. Enkelt og greit. Regissør D´Aquino har uttalt at dette er en hommage til 70- og 80-talls skrekkfilmer som Texas Chainsaw Massacre, The Burning, Friday the 13th og Halloween. Og at filmen tar i bruk tønnevis med blod for å skape hissige effekter uten bruk av CGI (computer generated images). Virker jo lovende, mener nå vi.

Filmen er plukket ut til en rekke større festivaler og vi gleder oss til å se den når den blir tilgjengelig for oss her opp i det kalde nord:)

PS. Filmen vises for øvrig på året Ramaskrik


the onania.jpg

The Onania Club

Ukjent premieredato

Da er snart Tom Six, mannen som ga oss de legendariske og mildt sagt kontroversielle Human Centipede-filmene, tilbake med en ny horrorfilm; The Onania Club. Og filmen virker svært så interessant, folkens!

Den omhandler en gruppe rike og sterke Hollywood-fruer som blir seksuelt opphisset av andres lidelse. En svært så intens skadefryd. Tom Six har selv uttalt at mens Human Centipede omhandlet body horror, så er The Onania Club reinspikka psykologisk horror. Samtidig som det er en beksvart og pervers komedie. Six har videre uttalt at denne filmen er den mest politisk ukorrekte skrekkfilmen noensinne. Spennende!

Tom Six har unektelig snublet i sin filmkarriere, men vi velger likevel å glede oss til hans nye prosjekt, om ikke annet virker den å ha potensialet til å gjøre inntrykk:) 


lighthouse.jpg

The Lighthouse

Fransk premiere i mai 2019

I 2015 utkom The Witch, kanskje den beste horrorfilmen det året og lett på topp 10 listen over de beste det siste 10-året. En mildt sagt imponerende regi debut av Robert Eggers, og da er man jo selvsagt svært så nysgjerrig når det i 2019 ventes en ny horror film fra samme mann. 

Skal bli meget interessant å se hva han kommer med nå. Ikke mye er sagt om filmen, annet enn at de to hovedrolleinnehaverne, Willem Dafoe og Robert Pattinson, har uttalt at dette var en svært hard innspilling å gjøre. Nesten som tortur å regne, har Pattinson sagt. Og det nærmeste han hadde kommet å slå en regissør var visst under denne filminnspillingen. Åpenbart ingen enkel jobb for skuespillerne dette. Og det lover jo bra! 

Filmet i sort hvitt kan vi nok enda en gang forvente en skrekkfilm litt uten om det vanlige. Visstnok en slags fantasy horror basert på myter om hav og sjøfarere, og hvor vi møter en aldrende fyrvokter, Old, som lever tidlig på 1900-tallet. 

Vi har trua på at dette kan være en fascinerende og spennende ramme for horror. Veldig gøy med visjonære og ambisiøse regissører som tør å gå egne veier, og som i tillegg lager horror!