""Blodklubben?" For et dustete navn. Det høres ut som dere er 12 år." Det var første tilbakemelding vi fikk. Og det stemmer jo forsåvidt. Navnet er ikke spesielt kult. Og hvem over 14 år har egentlig en klubb? Og kan man ha en klubb med kun to medlemmer? Men det var nå en gang det vi bestemte oss for å lage, og det var navnet vi ga det. Mest som en spøk, da vi for flere år siden satte oss som mål å finne de tøffeste, råeste, mest bizarre, ubehagelige, spennende, morsomme, brutale, og originale skrekkfilmene som er der ute. Til våre samboeres store glede (satser på at ironi funker på trykk). 

Hvorfor gjør vi så dette? Fordi vi elsker film! Og særlig horror! Som små barn lot vi oss fascinere, skremme og underholde av filmer som Evil Dead, Haisommer og Halloween. Vi lå med halve ansiktet gjemt bak en stor pute, hadde drøssevis med mareritt, og var livredde for å gå ned kjellere og inn i mørke rom. Men det var verdt det. Tror vi.

Og i Blodklubben har vi har lett. Og sett. Og lett. Og sett. Og diskutert. Og diskutert mer. Vi har glodd oss gjennom mye dritt, men også oppdaget mye som er jævli bra. Horror-sjangeren er ikke for alle, vi fatter det, men vi kan samtidig ikke unngå å synes litt synd på de som ikke ser noe av sjangerens appell. For fins det egentlig noe bedre enn å tilbringe en helg på en isolert hytte, ha 7-8 horror-filmer i bag´en, en kanne med rødvin og noen kalde pils, en stabel med frossen pizzaer og to poser med chips? Ikke sant, vi visste dere ville forstå.

Uansett, vi begynte etterhvert å kvasianalysere og anmelde filmene, sette de i forskjellige subsjangere, gi de score basert på vårt eget poengsystem, osv. Og det ble etter hvert naturlig å sette de opp mot hverandre. Men hukommelsen er ikke slik den en gang var (eller noen gang har vært), så vi begynte å lage notater, for å huske hva vi hadde sett og hva vi syntes om de forskjellige filmene. Etterhvert som notatene ble mange, og mer omfattende, så vi et behov for å strukturere og arkivere, og da kom ideen til denne nettsiden. Siden er først og fremst ment for oss selv, en slags dagbok/notatbok fra våre filmkvelder, men dersom andre har nytte av våre tips og anbefalinger, så er jo det bare kult:)

Vi håper dere finner siden bittelitt nyttig, og send oss gjerne en melding dersom dere er enige/uenige med vår lille oversikt, tips til gode filmer og/eller egne sjangre/lister, spørsmål, eller hva enn dere skulle ønske. Vi setter pris på innspill:)

God film!                

Nils Brodersen og Pål Gustavsen