Ukens anbefaling

På denne siden vil vi hver uke dra frem en horrorfilm vi mener er særskilt bra. Vi skal ikke henge oss opp i subsjangre eller plage dere med lange anmeldelser/omtaler, men rett og slett nøye oss med å plukke ut filmer som har gjort et særdeles godt inntrykk, og som vi mener flere burde sjekke ut. Flere av disse filmene har dessverre gått nokså under radaren, hvilket er både trist og feil, så det minste vi kan gjøre er å dra de frem i denne spalten. Så hvis du ikke har lyst, eller anledning, til å pløye gjennom de forskjellige subsjangre for å finne en passende film for kvelden, så vil kanskje denne siden kunne være til hjelp:)

Uke 16

 

The Wicker Man (1973)

En skikkelig kult-klassiker, og da mener vi «kult» i alle betydninger av ordet.

Vi møter politimannen Neil Howie som etterforsker forsvinningen av en jente, og som angivelig skal ha skjedd på en øy ved Skottlands kyst. Folka han møter der stiller seg uforstående til forsvinningen og etterforskningen, og har ingen kjennskap til denne jenta. Politimannen begynner etter hvert å mistenke at de dekker over noe, og mistanken blir forsterket ved at han bevitner flere mystiske rituelle handlinger, og at han ser flere tilbe en form for hedensk fuktbarhetsguddom.

The Wicker Man er en sammensatt film, og som har den deilige 70-talls looken, tempoet og skuespillet som gjør at det føles troverdig og naturlig. Filmen klarer å lage en spesiell atmosfære som kjennes pussig, komisk, skummel og klaustrofobisk på samme tid. The Wicker Man vil alltid være en fullstendig unik film. Og, uten å røpe for mye, med en av filmhistoriens råeste avslutninger.

Må jo selvsagt trekke frem en yngre Christopher Lee i rollen som den mystiske lederen, og som alltid så er han perfekt cast’et for rollen. Savner den kjempen der.

For nærmere omtale av filmen kan du klikke HER