Ukens anbefaling

På denne siden vil vi hver uke dra frem en horrorfilm vi mener er særskilt bra. Vi skal ikke henge oss opp i subsjangre eller plage dere med lange anmeldelser/omtaler, men rett og slett nøye oss med å plukke ut filmer som har gjort et særdeles godt inntrykk, og som vi mener flere burde sjekke ut. Flere av disse filmene har dessverre gått nokså under radaren, hvilket er både trist og feil, så det minste vi kan gjøre er å dra de frem i denne spalten. Så hvis du ikke har lyst, eller anledning, til å pløye gjennom de forskjellige subsjangre for å finne en passende film for kvelden, så vil kanskje denne siden kunne være til hjelp:)


Uke 42

 

The Eyes of My Mother (2016)

Dette er en knallsterk film. En sober og langsom reise inn i et brutalt mareritt. Dette er den innadvendte og fåmælte kusina til Martyrs.

På den amerikanske bygda bor et eldre ektepar og deres datter. Etter hvert som datteren blir eldre og foreldrene går bort, starter hun en kamp for å finne en vei ut av ensomheten og isolasjonen hun befinner seg i. Alt hun vil ha er selskap. Noen å ta vare på.

Dette er en behersket, vakker og sår film om ensomhet. Og samtidig et brutalt ballespark som etterlater varig inntrykk. For det er lenge siden vi har sett en så hissig skildring av fangenskap, og disse stakkars ofrene er vel nærmest definisjonen på hjelpesløshet. Filmen er ikke fryktelig grafisk. Ikke misforstå, den feiger ikke ut, men virker heller ikke så opptatt av å pøse på med blodige detaljer. Noe som heller ikke er en forutsetning for å skape scener som gjør inntrykk. For sistnevnte klarer den utmerket.

For nærmere omtale av filmen kan du klikke HER