Heit horror 

Flotte damer dukker opp så godt som i alle skrekkfilmer. Og de brukes nokså kynisk. De kommer løpende ut i gata kun iført nattkjole, blir jaget rundt i skogen i tight denimshorts og en trang og gjennomsiktig topp halvt revet av, drikker seg fulle og småkåte mens de danser forførende, eller dyttes inn i umotiverte sexscener iført sexy undertøy og sultent blikk. Og det er kanskje ikke så rart. For sex selger. Flotte damer er tll skrekkfilm hva øl er til fotball. Du må ikke ha det, men du verden så mye morsommere det blir. Og hvem satte ikke pris på Salma Hayeks opptreden i From Dusk Till Dawn eller Britt Ekland i The Wicker Man?

Men de tilfører heldigvis ofte noe mer enn kun et hyggelig sted å hvile et slitent blikk. De kuleste damene kaster seg mot skjermen proppfulle av testosteron, med pondus ut av denne verden og med mer bein i nesa enn en ung Chuck Norris (se Feminstisk horror). Disse damene er i stand til å lure den mest sindige helt inn i trøbbel. Noen enkle regler eksisterer dog i disse filmene; er du digg og veit det, så er du så godt som dau. Er du digg og ikke veit det ennå (av en eller annen grunn), så er det stor sjanse for at du overlever. Eller mer presist; du er så godt som sikret overlevelse. For skrekkfilmer elsker vakre damer, men særlig de uskyldige og naive. De som egentlig ikke vil ha sex, syns hasj er noe skumle saker og holder på å kaste opp hver gang de tar en slurk rusbrus. Så lenge de har en trang topp og kort skjørt, så er alt tilgitt. Og vel så det.

Skrekkfilmer er unektelig en effektiv vei for pene damer å komme seg inn i bransjen på, og flere flotte damer har fått sine gjennombrudd via sjangeren, feks Jamie Lee Curtis (Halloween) og Patricia Arquette (Nightmare on Elm street 3). 

Vi har laget en liste over de filmene som vi mener har castet de flotteste damene i de største og mest interessante rollene. Vi må påpeke at det å være attraktiv ikke er tilstrekkelig for å komme på listen. Karakteren hun spiller må tilføre noe mer. Hun må ha kvaliteter som feks mot, intelligens, handlekraft, viljestyrke etc. Flere av dem har hele pakka:) Og ikke minst, skuespillerinnen må levere! 

Vi hopper over filmer, som for mange ville være selvsagte kandidater, slik som Megan Fox i Jennifers Body, Jennifer Love Hewitt i I Know What You Did Last Summer og Olivia Wild i Turistas. Dette fordi vi rett og slett syns filmene er for uinteressante, og at det spilles for kynisk på kvinnens kropp og utseendet. Beklager. En forutsetning av å være på listen er at også filmene de spiller i faktisk er verdt å se! 

Ok, her er vår topp 10 liste av "Heit horror":

 

1. Cécile De France i Haute Tension

2. Monica Bellucci i Irreversible

3. Jelena Gavrilovic i A Serbian Film

4. Estelle Lefébure i Frontiéres

5. Kelly Reilly i Eden Lake

6. Teresa Palmer i Lights Out

7. Sarah Butler  i I spit on your grave (2010)

8. Jessica Biel i Motorsagmassakren (2003)

9. Maika Monroe i It Follows

10. Alle de tøffe damene i The Descent